Jinak než lidskou bestií nelze nazvat 53letého muže z Mostu, který v polovině týdne úmyslně zabil sedmiměsíční štěně křížence.

Muže rozlítilo, že mu pejsek zničil věci a v záchvatu vzteku s ním mrsknul z okna osmého patra panelového domu. Zvíře se pádem na zem zabilo. O otřesném případu informovala v pátek policie.

Byl opilý

Hrůzný čin se odehrál ve středu 23. března v mostecké ulici Růžová krátce před devátou hodinou večerní. Muž se vrátil domů, respektive do bytu své družky, opilý. Zjistil, že mu stěně rozkousalo jeho věci a byl vztekem bez sebe. Jeho agresivitu zřejmě ještě podpořil alkohol. Psa chytil, otevřel okno a vyhodil ho ven. Štěně nemělo šanci pád z více než dvacetimetrové výšky přežít.

„Policii případ nahlásily náhodné svědkyně činu. Pachatel, kterému bylo naměřeno v dechu téměř dvě promile alkoholu, strávil noc v policejní cele. Následně byl obviněn z trestného činu týrání zvířat,“ řekla mluvčí mostecké policie Alena Bartošová. Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě, kde si počká na soud. V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu až tříleté vězení.

Málem ho utýral

Třiapadesátiletý Mostečan je v regionu v krátké době již druhým mužem, který byl obviněn z týrání psa. Na začátku března policie začala stíhat 21letého mladíka z Litvínova, který dlouhodobě ubližoval štěněti irského setra (více čtěte zde).

Mediálně známý případ začal loni v listopadu, kdy našel náhodný chodec v křoví v litvínovské Tylově ulici igelitku se ztýraným a vážně zraněným pejskem. Ten se poté, co se částečně uzdravil, nepochopitelně vrátil rozhodnutím úřadů k původnímu majiteli. Mladík zvíře ale znovu začal týrat. Po dvou měsících mu tak psa úředníci definitivně odebrali. Znovu zuboženého – vyhladovělého a se zanedbanou pooperační péčí. V tomto případě měl ale několikaměsíční smutný osud pejska alespoň šťastný konec. Setr má v současné době již nový domov a zotavuje se.

Případy utýraných zvířat v regionu


Na krk fence přivázal kamení a hodil ji do rybníka

Osmnáctiletý mladík Patrik Voříšek z Petrohradu na Lounsku utopil v květnu 2010 svou fenkou, křížence německého ovčáka s malamutem. Psovi přivázal ke krku pytel s kamením, další kámen mu přivázal k packám. Bezbranné zvíře pak hodil do rybníku. Tímto otřesným způsobem vyřešil problém jak se psa zbavit poté, co veterináři odmítli zdravé zvíře uspat. Okresní soud v Lounech ho poslal na šest měsíců do věznice. (Více čtěte zde)

Oběsil dobrmana na obojku
Oběšeného dobrmana našel v dubnu 2009 náhodný kolemjdoucí u schodiště v areálu parku Šibeník v Mostě. Vodítko psa bylo uvázané u zábradlí a pes visel přes betonovou zídku, která je vysoká asi dva metry. Zvíře mělo kovový obojek zaříznutý do krku, což zřejmě způsobilo, že se udusilo.

Psa přivázal k popelníku a utopil ho
V Lovosicích na Litoměřicku lidská bestie v lednu 2009 utopila psa v labském plavební kanálu. K obojku zvířete pachatel přivázal několikakilový popelník, takto „zatěžkané“ zvíře pak hodil do vody.

Kocoura školačka hodila rotvajlerům
Těžko uvěřitelný případ se odehrál v roce 2008 v Bečově na Mostecku. Žákyně základní školy tam naprosto chladně a bezcitně utýrala perského kocoura. Zvíře hodila ze zlomyslnosti přes plot dvěma zuřícím rotvajlerům. Ti kocoura okamžitě zakousli.