V prvním případě si muž sedl do vozidla taxislužby, na řidiče vytáhl nůž a požadoval po něm peníze. Taxikář mu ve strachu dal svou peněženku, útočník si tak přišel na pět tisíc korun.

Druhý případ se měl odehrát v baru. „Podle šetření policie měl muž využít nepozornosti obsluhy a vzal si, co bylo na dosah. Tedy drobné mince. Ty mu zřejmě nestačily, a tak násilím otevřel prostor, kde měla obsluha uloženou kasírtašku a přišel si téměř k deseti tisícům korunám,“ sdělila Irena Pilařová, lounská policejní mluvčí.

Policie hledá bankovního lupiče
Policie stále hledá bankovního lupiče. Poznáte ho?

Policisté shromažďovali k případům důkazy a postupně se jim podařilo zjistit informace vedoucí ke ztotožnění 35letého muže, který zřejmě stojí za oběma událostmi. „Kriminalistům pomohl popis od poškozených a také jejich osobní a místní znalost. Muž, ke kterému je vedlo vyšetřování, už je pro ně známá firma. Z minulosti má v rejstříku zapsán nejeden trestný čin,“ popsala průběh vyšetřování mluvčí.

Policisté muže obvinili z trestných činů loupeže a krádeže a podali podnět k jeho vzetí do vazby. Ten soud akceptoval.

Muž je v současné době v podmínce. Nedávno jej soud podmínečně propustil z vězení, kde si odpykával trest za jinou loupež. Nyní muži hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Bývalý Dreherův pivovar v Žatci, kde sídlil podnik Fruta. Objekt má být spolu s dalšími 88 budovami ve městě zapsán do seznamu UNESCO.
V bývalém pivovaru v Žatci by se opět mohlo začít vařit pivo