Muž z Loun ve věku 58 let si dopřával. Hned dopoledne vypil láhev rumu. Pak ale dostal hloupý nápad - sedl si do auta a řídil. Byl namol. Navíc mu soud letos v létě sebral „papíry“.

Právě kvůli tomu policisté na jeho další úlet rychle přišli. Muže totiž znali. Jakmile ho uviděli za volantem, zastavili ho. Že mu soud zakázal řídit, totiž díky své místní znalosti věděli.

Stalo se tak v úterý 17. října, když policejní hlídka Dopravního inspektorátu Louny řídila provoz u dopravní nehody poblíž Senkova na Lounsku. „Jeden z policistů si všiml vozidla, které mu bylo z jeho místní a osobní znalosti dobře známé. O řidiči věděl, že má před třemi měsíci vydaný zákaz řízení,“ vysvětlila policejní mluvčí Irena Pilařová.

Josef Šimonovský, předseda okrskové volební komise v Novém Sedle, při kontrole u vstupu do věznice.
Urna projela skenerem. Pak šli odsouzení ve věznici v Novém Sedle volit

Muži zákona řidiče zastavili a dali mu dýchnout. „Hodnota se vyšplhala na 3,14 promile. Opakované měření ukázalo výsledek 3,30 promile. Řidič hlídce řekl, že dopoledne vypil láhev rumu,“ popsala mluvčí. Byla právě jedna hodina po poledni.

Muž se za svou jízdu v opilosti a v zákazu řízení bude zodpovídat před soudem. Ten ho může poslat do vězení až na tři roky. Po vystřízlivění ho policisté obvinili z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.