Trestného činu násilí proti úřední osobě se dopustili dva muži ve věku 25 a 19 let z Lounska, když při řešení přestupku slovně a fyzicky napadli dva zasahující policisty. Nyní jim hrozí až čtyřleté odnětí svobody.

„K události došlo v minulých dnech na adrese jednoho rodinného domu na Lounsku, kde mladší z dvojice podnapilých aktérů poničil vybavení kuchyně, vyhrožoval své matce a pokusil se i o fyzické násilí. Ta z obavy o své zdraví přivolala policisty, kteří byli následně oběma mladíky napadeni," uvedla Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí s tím, že po marné výzvě, aby svého protiprávního jednání zanechali, je policisté zpacifikovali a v poutech převezli na služebnu. „Umístili je do policejní cely a po vystřízlivění jim komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z výše uvedeného trestného činu," dodala mluvčí.

Po provedených úkonech je policisté propustili na svobodu. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim až čtyřleté odnětí svobody. „Při incidentu nebyl nikdo zraněn," uzavřela mluvčí.