Rodinná tragédie se odehrála v pondělí 20. června krátce po druhé hodině ranní v Nehasicích na Žatecku.

Šestašedesátiletý muž tam měl podpálit dům, kde spala jeho manželka, následně se zastřelit údajně jateční pistolí. Těžce zraněné ženě se podařilo utéct ke své osmdesátileté matce, která jí přivolala pomoc.

Případem se zabývá policie, která však během dne nechtěla k tragédii říci žádné konkrétní informace.„Co se v domě stalo, kriminalisté stále zjišťují. Popálená žena byla ve vážném stavu hospitalizována na popáleninovém centrum v pražských Vinohradech. Pitva zesnulého, která by měla objasnit, jak zemřel, proběhne v úterý,“ sdělila pouze mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Co se v domě v noci vlastně odehrálo, je tak zatím zahaleno tajemstvím. Jasné je jen to, že když po druhé hodině ranní na místo přijeli hasiči, tak se z domku valil černý hustý dým a následně hasiči našli v posteli mrtvého muže. „Měl střelné zranění,“ řekla policejní mluvčí Střelcová. Jeho manželka již v tu dobu byla v bezpečí u své osmdesátileté matky, která bydlí na druhé straně obce. Nějakým zázrakem se tam těžce zraněná, kterou měl údajně manžel ještě před tím popálit letovací pistolí, dokázala dostat po svých. O tom svědčí krvavé stopy jejích bosých nohou, které se táhnou přes celou obec. Lze z nich vyčíst, že žena nejprve bouchala na okno matčina domu, poté vešla dovnitř brankou.

Deník v pondělí se stařenkou hovořil. Plakala a byla evidentně v šoku. „Dcera sem zraněná doběhla. Volali jsme jí rychle sanitku,“ zopakovala několikrát s tím, že vůbec neví, jak na tom její dcera nyní po zdravotní stránce je a co se v domě vlastně odehrálo.

Pro obyvatele Nehasic je celá událost nepochopitelná. Zároveň ale tvrdí, že manžel popálené ženy to takzvaně neměl v poslední době v hlavě v pořádku. Za celou tragédií zřejmě stojí chorobná žárlivost.„Pořád svoji manželku sledoval. Strašně na ní žárlil. Zrovna ve čtvrtek, když šla ke své matce, kde čekala na pojízdnou prodejnu, tak ji špízloval za stromem. Přitom k žádnému žárlení neměl důvod,“ uvedla jedna ze sousedek. Podle jejího manžela muselo 66letému muži zřejmě přeskočit. „Vedl v poslední době takové divné řeči, že se zabije a dům podpálí. Podle jeho švagra si dokonce koupil jateční pistoli,“ řekl.

Všichni obyvatelé Nehasic teď doufají, že 61letá žena útok manžela přežije a ze svých zranění se uzdraví. „Jen aby se z toho všeho probůh dostala. Ona to je taková hodná a pracovitá ženská,“ povzdechla si sousedka.