Silně opilá žena s dítětem v kočárku se v sobotu 12. září večer pohybovala po Lounech. To měla několikrát vyklopit z kočárku, k ženě byli přivoláni strážníci městské policie. Ty 29letá žena z Loun nakonec napadla, případ už řeší Policie ČR a lounská „sociálka". Dítě bylo předáno do péče prarodičů.

„V sobotu večer bylo na služebnu městské policie oznámeno, že se ulicí SNP pohybuje opilá žena s malým dítětem v kočárku, které několikrát vyklopila. Hlídka strážníků, která se ihned dostavila na místo, zjistila, že se jedná o ženu s kočárkem, která byla zjevně pod vlivem alkoholu. Dítě v kočárku bylo v pořádku," uvedla Městská policie v Lounech.

Strážníci ženu vyzvali, aby setrvala, jelikož na místo byla přivolána hlídka Policie ČR. Žena se začala chovat velmi agresivně, strážníky slovně napadala a chtěla odejít. Strážníky, kteří se jí snažili v odchodu z místa zabránit, začala fyzicky napadat, kvůli čemuž hlídka městském policie použila donucovací prostředky.

Žena nadýchala přes dvě promile

Po příjezdu hlídky Policie ČR byla u ženy provedena orientační dechová zkouška s výsledkem 2,23 promile alkoholu. „Tu ženu známe, ale takovouhle věc jsme s ní řešili poprvé," řekl Martin Svoboda, zástupce ředitele Městské policie v Lounech.

O celé události byl informován sociální odbor Městského úřadu v Lounech, případ vyšetřuje také Policie ČR. „Případ vyšetřujeme jako přestupek, ale není vyloučeno, že bude překvalifikován na trestný čin. Vyšetřujeme okolnosti tohoto případu, například se budou vyhodnocovat záběry městských kamer, vypovídat k tomu budou také strážníci městské policie," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.