V rukou policistů skončil 33letý muž ze Žatce, který v minulých dnech napadl na chodbě jednoho obytného domu na Podbořansku 41letou ženu a zároveň jí vyhrožoval. Po slovní rozepři ji udeřil do obličeje, chytil za vlasy a pak jí hlavou mlátil o zeď. Vyhrožoval jí zabitím, a tím u ní vzbudil důvodnou obavu o své zdraví a život. Útok na slabší a bezbrannou ženu násilníkovi narušil 23letý mladík, který v současné době u poškozené bydlí. Snažil se ženy zastat a zabránit agresorovi v dalším napadání. Poškozené se v ten moment podařilo utéci a přivolat pomoc.

Co se stalo• agresivní muž nejprve rukama zaútočil na ženu a stačil ji trochu zranit na hlavě
• druhý, mladší muž, se jí zastal a násilníka zkoušel zklidnit
• odvedl ho k němu domů, ale ten se tam znovu rozzuřil, vytáhl plynovou pistoli a vystřelil těsně vedle hlavy poškozeného

Její spolubydlící se zatím snažil situaci zklidnit a odvedl agresora do bytu v témže domě, kde nyní násilník přebývá. Tam však agresivní muž znovu zaútočil a vytáhl plynovou pistoli. Mířil mladému muži mu do obličeje a též mu vyhrožoval zabitím. Následně z pistole dokonce i jednou vystřelil těsně vedle hlavy poškozeného. Ten naštěstí z incidentu vyvázl bez zranění.

O něco hůře dopadla poškozená žena: utrpěla zranění v obličeji bez pracovní neschopnosti. Přivolaní policisté násilníka zadrželi a převezli na služebnu. Plynovou pistoli zajistili a vyzvali ho k provedení měření na přítomnost alkoholu v dechu. Naměřili mu 2,67 promile alkoholu. Násilník strávil noc v policejní cele a následující den mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. Po provedených úkonech byl podezřelý propuštěn, dál je vyšetřován na svobodě.

(jst)