Na pořádný malér si zadělal opilý muž, který odmítal opustit byt své bývalé přítelkyně v Podbořanech a přitom napadl zasahující policisty.

Kvůli svému agresivnímu chování má teď na krku hned dva paragrafy.

Incident se odehrál v podbořanském domě v Dělnické ulici. Nešťastná žena si policisty zavolala na pomoc poté, co si se svým rozzuřeným expřítelem už sama nevěděla rady. „Když policisté dojeli na místo, zjistili, že muž se před nimi zamkl na toaletě. Hlídka ho vyzvala, aby WC opustil. Nejprve na to nereagoval, poté rozrazil dveře a vrhnul se na jednoho ze zasahujících policistů,“ vylíčila konflikt mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Agresivní opilec se snažil policistu napadnout, přitom mu nadával a vyhrožoval. Došlo to tak daleko, že proti němu musely být použity donucovací prostředky. Ani potom se ale nezklidnil. Když ho hlídka vlekla do služebního auta, tak stále policistům spílal, vyhrožoval a útočil na ně. To samé se dělo také ve voze při jízdě na služebnu. K agresivnímu chování muže zřejmě velkou měrou přispěl alkohol, který mu koloval v těle. Policisté mu naměřili 2,3 promile.

„Muž skončil v policejní cele. Po vystřízlivění byl obviněn z trestných činů násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až čtyřletý trest odnětí svobody,“ doplnila Střelcová.