Policisté objasnili vloupačky do různých objektů v Podbořanech, které má na svědomí dvojice recidivistů ve věku 23 a 29 let z Podbořanska. Mladí muži trestnou činnost páchali od května do července, většinou společně.

V Nerudově ulici se například vloupali do obytné části jednoho objektu, odkud odcizili cukrovinky a poničili zařízení. V ulici Sídliště míru pak vnikli do sklepa panelového domu a ze dvou sklepních kójí odcizili rybářskou výbavu, kufřík s elektrickou vrtačkou, přepravku s prázdnými lahvemi od piva, motorovou sekačku a další věci. Z dalšího panelového domu, tentokrát v ulici Bratří Čapků odcizili z mezipatra na schodišti volně odstavené pánské jízdní kolo.

Vloupali se i do zaparkovaného vozidla Opel Zafira, z jehož zavazadlového prostoru vzali bourací kladivo a pneumatickou vrtačku.

Kůlna, garáž, sklep

Mladší z aktérů se pak sám vloupal do jedné kůlny v Dělnické ulici, odkud si přisvojil úhlovou brusku, a dále do garáže ve Švermově ulici, kde odcizil gola sadu v plastovém kufříku.

Starší z dvojice má na svědomí ještě vloupačku do sklepa v panelovém domě v Dukelské ulici, z něhož odcizil elektrocentrálu.

Celková škoda, kterou spáchali, přesahuje 100 tisíc korun. Oba muži již byli za uvedené skutky obviněni, mladší je stíhán na svobodě a za starším z aktérů putovalo usnesení o zahájení trestního stíhání do věznice, kde se nachází pro jinou trestnou činnost.

(jst)