Dvaatřicetiletého muže z Loun stíhá policie pro podezření z trestných činů podvodu a zpronevěry. Uvedených skutků se dopustil v době od srpna roku 2009, když si postupně začal od svých bývalých přítelkyň a kamarádek vypůjčovat peníze, přestože věděl, že dluh nemůže vzhledem ke svým majetkovým poměrům, dalším závazkům a exekucím uhradit.

Věřitelkám napovídal, že vlastní různé nemovitosti, a že podniká v oboru zámečnictví, čímž je uváděl v omyl, neboť tvrzené skutečnosti z jeho strany se nezakládaly na pravdě. Následně jim vrátil jen nepatrnou část dluhu.

Auto nepřivezl, peníze nevrátil

Nezákonně se obohatil i tím, že od jistého věřitele převzal postupně finanční částku v celkové výši 200 tisíc korun za zprostředkování nákupu osobního automobilu zn. Mercedes s příslibem, že vůz doveze, ale již tak neučinil a peníze nevrátil. Dále převzal od jistého majitele osobní automobil Opel Calibra s tím, že jej opraví. Vůz ale nejenže neopravil, ale nechal jej rozebrat na díly a ty pak zpeněžil ve sběrných surovinách.

Celková škoda, kterou způsobil, přesahuje 800 tisíc korun. Peníze použil pro svoji potřebu. Hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

Jaromíra Střelcová