Policie o případu informoval dnes, ve středu 21. září. Zveřejnila též video z pronásledování čtyřkolky nočními ulicemi Žatce.

„Několik set metrů se řidič pokoušel hlídku „setřást“. To se mu však nepodařilo. Ve Chmelové ulici za Nerudovým náměstím pravděpodobně nezvládl řízení, dostal smyk a havaroval, přičemž naboural do zaparkovaného osobního auta,“ popsal policejní mluvčí Kamil Marek.

Zdroj: Youtube

Policie ČR: Pronásledování řidiče v Žatci  Zdroj: YouTube.com/Policie ČR

Policisté 37letého muže z Ústí nad Labem na místě zadrželi. „Vzápětí jim policejní evidence ukázaly, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě toho na místě zjistili, že po čtyřkolce bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Byla totiž odcizena letos v září v Plzni,“ přiblížil mluvčí. Policisté ji zajistili a v brzké době bude vrácena zpět svému majiteli. „Řidič se také podrobil dechové zkoušce a testu na drogy, u kterého vyšel pozitivní výsledek na amfetaminy a metamfetaminy,“ dodal.

Celková škoda, která vznikla v důsledku dopravní nehody, byla předběžně vyčíslena na 140 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení, neboť muže podezírají z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání mu v případě soudem uznané viny hrozí až dva roky za mřížemi.

Protiprávním jednáním dotyčného se budou nadále zabývat trutnovští kriminalisté, kteří ho podezírají také z další trestné činnosti spáchané na Trutnovsku a dalších místech ČR.