Maskovaný muž přepadl v minulých dnech benzínovou pumpu v Žatci. Odnesl si peníze a cigarety, jeho počínání ale zachytila kamera. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc. Přestože si lupič maskoval obličej kuklou, někdo by ho mohl poznat třeba podle hlasu ze záznamu kamery.

„V úterý, 10. března, kolem 20.40 hodin došlo na benzinové čerpací stanici Bexon, v žatecké ulici Osvoboditelů, k loupežnému přepadení. Dosud neznámý pachatel vběhl k obslužnému pultu v prodejně, namířil na obsluhu černou pistolí a požadoval peníze a cigarety," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Utekl směrem na Staňkovice

Lupič byl maskován černou kuklou na obličeji. Na sobě měl mikinu s bílými a modrými pruhy, modré rukavice a rifle. „Poté, co mu obsluha do nastaveného sáčku vydala finanční hotovost a karton cigaret, z místa utekl směrem na Staňkovice. Ke zranění osob nedošlo, způsobená škoda je v řádu tisíců korun," popsala událost Jaromíra Střelcová.

„Žádáme o pomoc případné svědky události, kteří si v inkriminovanou dobu všimli podezřelé osoby nebo je jim povědomá podle kamerového záznamu, zejména hlasu, ať se přihlásí na bezplatnou linku 158 nebo zavolají na mobilní telefon přímo lounským kriminalistům 724 802 396," dodala mluvčí.