Ve vazební věznici skončil 49letý muž, který hrubým způsobem a navíc opakovaně okrádal 77letou seniorku ze Žatecka a způsobil jí tak škodu za bezmála 50 tisíc korun. O případu ve středu 22. srpna informovala Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Ženu, kterou znal již z dřívější doby, „navštívil" poprvé již v červnu minulého roku, kdy po překonání oplocení vnikl na pozemek jejího rodinného domu. „V chodbě k ní zezadu nepozorovaně přistoupil, chytil za rameno a požadoval peníze, přičemž jí pod bradou přidržoval nůž a vedl ji do ložnice. Tam vyděšenou seniorku postupně donutil k vydání veškeré uspořené finanční hotovosti - 22 tisíc korun," uvedla Jaromíra Střelcová.

To mu však bylo málo, a tak dál donutil poškozenou k vydání zlatých šperků a mobilního telefonu. Než odešel, pohrozil jí zapálením domu, pokud něco oznámí. „Seniorku tím opravdu tak vystrašil, že bohužel nikomu nic neřekla," sdělila mluvčí.

Žena vyzvedla peníze z knížky

Určitě netušila, že tento děsivý zážitek bude mít pokračování. To se skutečně odehrálo začátkem července letošního roku. S podobným scénářem si poberta na poškozené vynutil další peníze. „Dokonce ji přinutil k vyzvednutí celého finančního obnosu z vkladní knížky a opět jí vyhrožoval zapálením domu, pokud promluví," dodala J. Střelcová.

Naposledy k poškozené vnikl minulý víkend a znovu požadoval peníze. „Žena mu ze strachu vydala uspořenou finanční částku, kterou doma měla, ale protože se s tímto obnosem poberta nespokojil, uložil jí sehnat a předat peníze do příštího dne. Seniorka z obavy, že své výhrůžky uskuteční a ze strachu před samotným aktérem, kdy si uvědomila, že svého pokračujícího jednání nezanechá, konečně věc oznámila své dceři. Ta následně případ nahlásila policistům," popsala lounská policejní mluvčí.

Ještě téhož dne byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení a podezřelý muž byl zadržen. „O den později mu komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil podezření z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody. Zároveň na něj podal podnět k návrhu na uvalení vazby, kde se již obviněný nachází," sdělila J. Střelcová s tím, že pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let.