Pokud se do statistiky započítá i páteční odpoledne, vyšplhá se počet zbytečně zmařených životů dokonce na čtrnáct. Bouračky s tragickým koncem se nevyhnuly ani severním Čechám.

V průběhu víkendu na zdejších silnicích zemřeli tři lidé – na Lounsku zahynul po střetu s nákladním vozem 36letý řidič mercedesu, na Mostecku zemřel po srážce s autem 33letý chodec a na Liberecku při předjíždění zahynul 27letý spolujezdec a těžce se zranily další dvě dívky v autě.

Lounsko: Osudný střet s náklaďákem

Tragická dopravní nehoda se stala v sobotu kolem třinácté hodiny poblíž obce Lubenec na Lounsku. „Šestatřicetiletý řidič mercedesu jel po silnici ve směru od Prahy do Karlových Varů a za odbočkou k obci Libkovice nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla. Ve stoupání přejel do levého pruhu a v protisměru se střetl s náklaďákem,“ popsala nehodu lounská policie Jaromíra Střelcová. Řidič mercedesu na místě zemřel. Muž, který řídil náklaďák, přestál střet bez zranění.

Most: Sražený chodec

Další tragická nehoda se odehrála v sobotu na Mostecku. Krátce před půlnocí tady na silnici mezi Mostem a Litvínovem srazil 27letý řidič chodce. Muž bohužel střet nepřežil.

K nehodě došlo na čtyřproudové silnici. Řidič peugeotu jel z Mostu do Litvínova, když mu náhle do jízdní dráhy vkročil muž. Motorista už nestačil střetu zabránit. Policie pátrala po totožnosti zesnulého. Nakonec se jí podařilo zjistit, že se jedná o 33letého muže z Litvínova. Co na silnici, kde neměl, co pohledávat, vlastně dělal, teď policie zjišťuje. K objasnění příčin smrti pomůže pitva.

Liberecko: Smrtelné předjíždění

Největší tragédie se odehrála v neděli krátce před půl druhou na Liberecku. Sedmadvacetiletý řidič golfu, který měl ve voze další tři cestující, jel od z kopce od Dětřichova na Frýdlant. Před ostrou levotočivou zatáčkou začal přejíždět auto.

Když se pak chtěl zařadit do svého pruhu, tak dostal smyk a vyjel ze silnice. Auto se několikrát převrátilo a všichni cestující, z nichž nikdo nebyl připoután, z vozu vypadli. Sedmadvacetiletý spolujezdec nehodu nepřežil. Dvě mladé dívky ve věku 17 a 21 let skončily v nemocnici s těžkými zraněními. Řidič se zranil jen lehce.