Případ se stal již 2. dubna kolem páté hodiny odpolední. „Mladík oslovil dívku v momentě, když si zkracovala cestu do centra města přes park od ulice Jana Palacha směrem k finančnímu úřadu. Tehdy byl na okraji parku zrovna cirkus. Na asfaltové cestě právě poblíž cirkusu neznámý muž dívku uchopil za ruku a zatáhl ji do strouhy, kde pak po ní chtěl, aby ho orálně uspokojila,“ řekla k činu mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Dívce se naštěstí nakonec podařilo z držení mladíka vymanit a rychle utéct. Mladý muž se ale vysněného sexuálního potěšení zřejmě nehodlal jen tak vzdát. „Dívku sledoval až do ulice J. Skupy, kde pak nedaleko Luny zmizel,“ doplnila Světláková.

Kriminalisté podle získaného popisu vytvořili pravděpodobnou podobiznu pachatele, kterou teď zveřejnili. Mladík měl být silnější postavy a asi 170 centimetrů vysoký. Byl neoholený. Hovořil česky. Na hlavě měl černé husté krátké vlasy. V době činu byl oblečen do světle modré mikiny značky Nike se zipem u krku a kapucí a černých šusťákových kalhot Adidas s bílými pruhy na bocích.

„Kriminalisté žádají občany, kteří by věděli nějakou informaci k případu nebo poznali z obrázku tvář neznámého pachatele, aby zavolali na linku 158,“ dodala policejní mluvčí.

Nebezpečný Šibeník

Park Šibeník je nejoblíbenější a největší park v Mostě se spoustou dětských atrakcí, který byl před lety opraven za více než 20 milionů korun. Z pohledu kriminality je bohužel tato oddechová lokalita Mostečanů nechvalně známá také jako místo, kde dochází poměrně často k loupežným přepadením. Jedno z nejbrutálnějších se stalo v roce 2008. Osmadvacetiletou ženu tehdy napadl s nožem v ruce dvoumetrový psychopat. Odvlekl ji do křoví, kde ji bil pěstmi do hlavy a škrtil tak, že omdlévala. Život jí zřejmě zachránili kolemjdoucí. Násilník , který napadl ještě další 3 ženy, si teď odpykává za pokus o vraždu ve vězení 15letý trest.