Komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil v těchto dnech obvinění z trestných činů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti 52letému muži z Karlovarska. Ten měl způsobit letos v březnu na silnici I/6 Praha - Karlovy Vary u Ležek na Podbořansku tragickou dopravní nehodu, při které zemřeli tři Rusové mířící do karlovarských lázní. Pokud soud uzná obviněného vinným, může jít do vězení až na šest let.

„Obviněný jako řidič vozidla značky Mercedes Benz Viano převážel dopoledne 25. března z Prahy do Karlových Varů čtyři cizince, přičemž na rovném a přehledném úseku s klesáním vyjel do protisměrného jízdního pruhu, kde se střetl s nákladní soupravou," popsala nehodu Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Sám obviněný utrpěl těžká zranění

Následky této nehody byly tragické. Spolujezdec (56 let) a dvě ženy (58 a 54 let) v dodávce utrpěli smrtelná zranění. Další spolujezdec ve věku 59 let utrpěl lehčí újmu na zdraví. „Řidič mercedesu byl s těžkým zraněním transportován vrtulníkem do ústecké Masarykovy nemocnice. Řidič kamionu vyvázl z nehody bez zranění," sdělila mluvčí. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili. „Pokud bude obviněný odsouzen, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody na jeden rok až šest let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě," dodala mluvčí.

Nehoda u Ležek byla první tragickou letošní nehodou v okrese Louny, při které zemřeli hned tři lidé. K další došlo mezi Lubencem a Bošovem na téže silnici v červenci. A stejně tragická nehoda se třemi mrtvými lidmi se stala na konci srpna na silnici u Peruce. Zmíněnou nehodu mezi Bošovem a Lubencem, při které se čelně srazila dvě osobní auta, policisté stále vyšetřují. Je možné, že rovněž padne obvinění. U druhé nehody u Peruce narazilo auto do stromu. Jeho řidič, který ve vysoké rychlosti nezvládl řízení, zahynul na místě. A i tuto nehodu policisté stále šetří.

Novodobě nejtragičtější dopravní nehoda se stala v okrese Louny v únoru roku 2008, kdy u Panenského Týnce na silnici Praha Chomutov zemřelo osm lidí. Viník nehody, muž z Chomutova, byl odsouzen na šest a půl roku. Ve vězení si odseděl polovinu trestu, za dobré chování byl počátkem loňského roku podmínečně propuštěn na svobodu.