Měl pro ni být jako učitel vzorem a vštípit jí základy matematiky a fyziky. On se však zřejmě rozhodl, že ji naučí do života ještě další věci – zasvětí ji do tajů sexu.

O kom je řeč? O bývalém 28letém učiteli ze základní školy v Lenešicích na Lounsku, který si ze své 13leté žákyně udělal prázdninovou milenku a loni v létě s ní měl několikrát ve svém bytě v Dobroměřicích souložit. Případ se teď dostal před soud.

Po filmu byl sex

Obžalovaný nastoupil na základní školu v Lenešicích v lednu 2009. Učil matematiku, fyziku a pracovní výchovu. U soudu vyšlo najevo, že pro své žáky byl spíše kamarádem, pro holky zřejmě i atraktivním mužem. S některými dívkami si dokonce psal po internetu a vzájemně si posílali SMS.

V případě 13leté žačky ale vše zašlo o prázdninách ještě mnohem dál. „Chodili jsme spolu ven. Sledovali jsme u něj doma filmy. Pak jsme se vzájemně dotýkali, líbali a nakonec došlo třikrát i na pohlavní styk. Iniciativní byl hlavně on, začínal třeba jako první se svlékáním,“ vypověděla před soudem dívka. Přiznala, že se sexu nebránila. Zřejmě byla do učitele i svým způsobem zamilovaná, protože jeho přítomnost vyhledávala a opakovaně se do jeho bytu vracela.

Chtěla ho chránit

Když se vše provalilo, tak se snažila svoji lásku chránit. Nechtěla zprvu říct, s kým vlastně souložila. Obžalovaný po ní měl dokonce chtít, aby tvrdila, že měla styk s jiným mužem. „Po prvním výslechu na policii jsme společně jezdili v autě. On mi říkal, abych uvedla někoho jiného, že teď má dobrou práci a nechce o ni přijít. A také, že to bude mít pro mě důsledky, že to budou vědět učitelé a spolužáci,“ konkretizovala poškozená.

Obžalovaný: Žačky mě uháněly

Obžalovaný sex s 13letou dívkou u soudu popíral. Několikrát řekl, že pro něj nebyla atraktivní. Tvrdil, že ho některé jeho žákyně, včetně poškozené, samy „uháněly“. Dokonce mu měly na rovinu říct, že s ním chtějí chodit. On je prý odmítal.

Na druhou stranu ale přiznal, že se s 13letou dívkou vídal i mimo školu. Údajně však jen proto, že kolem jeho domu jezdila na kole.

Soudce chtěl vysvětlit, jak je tedy možné, že dotyčná zná detailně jeho dům a ví, že má jizvu po operaci slepého střeva. „Dívka u mě doma skutečně jednou byla, když jsem jí chtěl opravit poničená sluchátka, které jí roztrhal můj pes,“ objasnil.

Je na „lolitky“?

Není bez zajímavosti, že současnou přítelkyní obžalovaného je též jeho bývalá žačka z lenešické základní školy. S dnes již 17letou dívkou začal učitel chodit hned poté, co opustila devátou třídu. Mimo jiné to tehdy byla kamarádka poškozené 13leté dívky.

Obžalovaný tedy v podstatě svoji oficiální přítelkyni o loňských prázdninách s touto svojí mladší milenkou podvedl.

Rozsudek zatím nepravomocný

Přestože obžalovaný tvrdil, že je nevinný, soud mu nakonec neuvěřil a vyměřil mu trest odnětí svobody ve výši 18 měsíců s podmínečným odkladem na 4 roky.

Zároveň dostal zákaz činnosti – nesmí 4 roky pracovat jako vychovatel nebo učitel u mládeže do osmnácti let.

Státní zástupkyně i obžalovaný si ponechali lhůtu na odvolání.