Konečně spadla klec. S třicetiletým mužem měla Policie ČR i žatečtí strážníci problémy dlouhodobě. Byl jako neřízená střela. Loupil, výtržnosti u něj byly takřka na denním pořádku, na začátku září se dokonce nezalekl ani uniformy a pustil se do rvačky se strážcem zákona.

Lidé v Žatci už kroutili hlavami, co všechno muži projde. Teď už mohou být klidnější, ulice jsou alespoň o malinko bezpečnější, strážci zákona mu nic neodpustí.

„V minulých dnech policisté eskortovali třicetiletého muže ze Žatce do vazební věznice. Je obviněn hned z několika skutků. Komisař jej stíhá pro trestný čin násilí proti úřední osobě, krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až čtyřleté odnětí svobody,“ sdělila Jaromíra Střelcová, tisková mluvčí Policie ČR v Lounech radostnou zprávu pro všechny slušné lidi. Nyní záleží už jen na soudu, jak velký trest za své činy dostane.

V Žatci se o výtržníkovi veřejně vědělo, jeho agrese se stupňovala. Mnozí by mohli vyprávět o jeho slovních provokacích. Na začátku září se pěstí pustil na žateckém Kruhovém náměstí i do strážníka městské policie, kterého udeřil do ramene, snažil se ho i škrtit. Policista naštěstí vyvázl jen s lehčím zraněním a poškozenou uniformou.

Třicetiletý výtečník si ale nedal pokoj ani po incidentu se strážníky. „Dvanáctého září v ulici Obránců míru kamenem rozbil výlohu prodejny potravin a odcizil minerálku a sušenky. Koncem září rozkopl také výlohu hračkářství na náměstí Svobody. Škoda, kterou svým počínáním způsobil, přesahuje 16 tisíc korun,“ dodala pro Deník Jaromíra Střelcová.

Připomeňte si: Pěstí do strážníka. Za čtyři roky vězení