Opravdu rázné matky musí mít dva mladíci z Loun a Kadaně.

Přestože oba již odrostli dětskému věku, mají ze svých matek takový strach, že se nerozpakují zakrýt svoji vlastní chybu výmyslem o krádeži či loupežném přepadení.

V prvním případě si trestný čin vybájil 20letý muž z Kadaně. „Tvrdil, že mu někdo odcizil občanku a na jeho jméno uzavřel s mobilním operátorem smlouvu o poskytování služeb,“ sdělila mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Mladík nakonec přiznal, že se krádež nestala. Se společností podepsal smlouvu sám a vesele telefonoval, pak se nestačil divit, jak vysoké účty mu chodily. Při pohledu na konečnou výšku částky, kterou teď za něj bude muset zřejmě rodina zaplatit, se ani není čemu divit, že se pokoušel lhát. „Mladý muž protelefonoval 57 tisíc korun,“ konkretizovala Pivková.

Loupežné přepadení s nožem v ruce si pro změnu vymyslel 17letý teenager z Teplicka. Kriminalistům vyprávěl pohádku o tom, jak k němu 7. ledna v Husově ulici v Lounech přistoupili tři neznámí muži, přiložili mu k zádům nůž a chtěli vše, co měl u sebe, tedy peněženku s doklady. „Kriminalisté opakovaně mladíka vyslýchali, přičemž vyšlo najevo, že si dotyčný vše vymyslel. Peněženku ztratil a bál se, co tomu řekne matka,“ uvedla k druhému případu mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.