Mladík, který loni v dubnu ve Velemyšlevsi způsobil vážnou dopravní nehodu, má na krku další policejní obvinění. Kromě toho že čelí stíhání z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ho navíc policisté v minulých dnech obvinili za to, že po dopravní nehodě neposkytl zraněné osobě potřebnou pomoc. Z místa střetu totiž ujel a vrátil se tam až po čtvrthodině. To mu určitě při soudu přitíží, při nehodě totiž velmi vážně zranil motorkáře.

K nehodě došlo loni 25. dubna. Tehdy jel 21letý muž ze Žatecka kolem 17. hodiny s osobním autem Seat Toledo od Mostu na Žatec a při odbočování vlevo na silnici ve směru na Truzenice přehlédl 41letého motocyklistu, který jel od Žatce na Most.

Došlo ke střetu motorky a auta, přičemž motorkář utrpěl těžká zranění nohou a z místa nehody byl přepraven vrtulníkem do nemocnice. Následně mu musela být amputována levá noha ve stehně.

Připomeňte si: Motorkář přišel o nohu. Viníka nehody teď policisté obvinili

„V prosinci obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 21letého muže ze Žatecka z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V minulých dnech, na základě vyhodnocení nových skutečností, komisař obvinění rozšířil o další skutek. Obviněný po dopravní nehodě neposkytl zraněné osobě potřebnou pomoc, a to ani osobně ani přivoláním či oznámením nehody složkám Integrovaného záchranného systému. Naopak z místa nehody odjel a zpět se vrátil až po 13 minutách," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

„Pokud bude mladý řidič, který tak kromě trestného činu těžkého ublížení na zdraví čelí i trestnému činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, odsouzen, hrozí mu podle trestního zákoníku až pětiletý trest odnětí svobody," dodala.

Jeho vyšetřování vedou policisté na svobodě.