Do konfliktu se strážníky městské policie v Lounech se v minulých dnech odpoledne dostal na tamním Rynečku 27letý muž z Loun. Venčil tam svého psa „na volno", což je v rozporu s vyhláškou města.

Strážníci, kteří jej zastavili za prodejnou Billa, mu vysvětlili, jakého přestupku se dopustil. Chtěli po něm občanský průkaz. „Odmítl prokázat svou totožnost s tím, že se ničeho nedopustil a že je svobodný občan. Strážníci mu vysvětlili, že vyhláškou města je zakázáno volné pobíhání psů mimo označená místa. Muž chtěl stále z místa odejít, se strážníky nespolupracoval," popsal Miloslav Malý, zástupce ředitele Městské policie v Lounech. Strážníci jej podle jeho slov opakovaně vyzvali, aby setrval na místě. „Nereagoval ani na opakovanou výzvu, aby strážníky následoval z důvodu předvedení na Policii ČR k prokázání totožnosti. Strážníci museli nakonec použít donucovací prostředky hmaty a chvaty a muže odvedli ke služebnímu vozidlu," uvedl M. Malý s tím, že muž pak přestal klást aktivní odpor. „Sdělil, že občanský průkaz předloží, což také učinil," dodal.

S uloženou blokovou pokutou muž ale nesouhlasil. Přestupek, venčení psa bez vodítku na zakázaném místě, tak strážníci postoupili ke správnímu řízení na radnici.