Útočníka, který je od události ve vazbě, čeká obžaloba a soud. „V tomto týdnu bude spis k případu podán na krajské statní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Obviněný, v minulosti trestaný 33letý muž, byl v době útoku pod vlivem alkoholu. Nyní mu hrozí za zločin vraždy vězení až na 18 let.

U schodů, kde došlo k vraždě, lidé zapálili několik svíček.
Muže obviněného z vraždy lounského bezdomovce poslal soud do vazby

Podle lidí z lounské komunity bezdomovců zemřel Čučák, jak mu říkali, kvůli zapalovači. Pachatel ho měl údajně chtít po muži půjčit. Když mu nevyhověl, napadl ho tak surově, že na následky útoku zemřel. „Čučák byl přitom klidný člověk, nedělal problémy,“ řekl jeho známý František Huspenina. Přezdívku prý získal kvůli své oblibě pít čůča – levná ovocná vína.

Na zadržení pachatele se loni v září podíleli strážníci Městské policie Louny. V minulých dnech jim starosta Milan Rychtařík a místostarosta Pavel Csonka za to poděkovali na radnici. „Chtěl bych vám poděkovat za profesionální a rychlý zásah při tomto napadení, protože i díky tomu se podařilo zadržet pachatele na místě do příjezdu Policie ČR,“ řekl starosta Milan Rychtařík. „Díky kamerovému systému, který je na Suzdalském náměstí umístěn, se podařilo správně klasifikovat trestný čin,“ dodal místostarosta Pavel Csonka.

Vedení Loun ocenilo strážnici a strážníka městské policie, kteří loni v září pomohli zadržet podezřelého z vraždy bezdomovce.Vedení Loun ocenilo strážnici a strážníka městské policie, kteří loni v září pomohli zadržet podezřelého z vraždy bezdomovce.Zdroj: se svolením MÚ Louny

Strážníci dostali na památku od města pozornost v podobě hodinek s nápisem Za zásluhy městu Louny.

Před pár měsíci ocenilo svou strážnici také město Žatec. Ta v době svého volna pomohla Policii ČR zadržet muže, který se měl v polovině října v žateckém parku pokusit znásilnit mladou dívku. Od starosty Radima Laibla a ředitele městské policie Miroslava Solara dostala jako ocenění květinu a finanční odměnu.