Poznatky o možné distribuci pervitinu v Lounech 24letou ženou získali kriminalisté na základě vlastního šetření a rozsáhlou operativní činností zjistili i další podezřelé osoby.

Podle dosavadních informací měla žena distribuovat pervitin a marihuanu jejich uživatelům. Výjimečně měla drogu poskytnout i bezplatně. K distribuci mělo docházet přímo v místě jejího bydliště v Lounech, případně na dalších místech lounského okresu. Jedním z jejích odběratelů měl být i 42letý muž z Loun. Také jeho vyšetřovatelka obvinila v souvislosti s distribucí pervitinu na Lounsku dalším osobám.

"Kriminalisté zjistili, že čtyřiadvacetiletá žena i dvaačtyřicetiletý muž, kteří sami pervitin užívají, měli drogu pro svou potřebu i další distribuci většinou získávat od 24letého muže z Mostu. Ten měl s pervitinem za ženou jezdit každý den, a to převážně do místa jejího bydliště v Lounech. Prodávat, případně poskytnout zdarma, ho však měl i dalším uživatelům drog v Lounech a Mostě," popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Plavecká hala v Lounech.
Šéfka lounské plavecké haly a koupaliště končí ve funkci. Radní ji odvolali

Po shromáždění potřebného množství informací kriminalisté zadrželi všechny podezřelé osoby a provedli domovní prohlídky a prohlídku vozidla. Nalezli omamné a psychotropní látky, sáčky s plastovým uzávěrem a digitální váhy. U jednoho z podezřelých zajistili 14 sáčků s plastovým uzávěrem (takzvaných gripů) s obsahem neznámé látky, orientačně detekované jako pervitin, a 4 gripy s rostlinným materiálem.

"Oběma mužům hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody. Ženu, která byla v březnu tohoto roku za drogový delikt odsouzena k podmíněnému trestu a byla tedy ve zkušební době, by soud mohl za mříže poslat až na deset let. Na verdikt si počká ve vazební věznici, kam ji z podnětu vyšetřovatele a na návrh státního zástupce poslal soudce," dodala mluvčí.