Koncem června realizovali lounští kriminalisté v součinnosti s pořádkovou policií, techniky a psovody případ drogové trestné činnosti v Postoloprtech. V rámci tohoto zákroku policisté zadrželi tři osoby z Lounska a provedli na různých místech domovní prohlídky bytových a jiných prostor a inkriminovaných pozemků.

Našly se věci sloužící k výrobě pervitinu

V rukou policistů skončil 30letý muž, který v přesně nezjištěné době, nejméně od začátku roku 2016 vyráběl pervitin, který zčásti zkonzumoval a zčásti za úplatu či zadarmo distribuoval koncovým uživatelům. Při domovní prohlídce nalezla policie v jeho bytě věci sloužící k výrobě pervitinu.

Uvedenou drogu poskytoval již v průběhu minulého roku na přesně nezjištěných místech v Postoloprtech. Při realizaci policisté dále zadrželi i 40letého muže, který rovněž pervitin vyráběl a distribuoval a 22letou ženu, jež drogu poskytovala na přesně nezjištěných místech v Postoloprtech a dalších místech v lounském okrese. Distribuovala ji koncovým uživatelům za úplatu, někdy zadarmo.

Hrozí až deset let

Všechny tři osoby obvinil policejní komisař z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy s tím, že třicetiletému muži hrozí odnětí svobody na dvě léta až deset let, neboť byl v posledních třech letech za drogovou trestnou činnost již odsouzen. Vyšetřovatel na něj podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, kterou soudce uvalil.

Ostatní dva dealeři mohou být podle trestního zákoníku potrestáni odnětím svobody na jeden rok až pět let a jsou stíháni na svobodě.

(jst)