„Je to nevídaná drzost. Čert vem ty peníze, co ten zloděj vzal, ale člověk se cítí najednou úplně bezmocný. Někdo si vám klidně vleze do ordinace a přehrabuje se ve věcech,“ řekla v pátek naštvaná lékařka z jedné z vykradených ordinací, která si však nepřála být jmenována.

Riskoval kvůli pár tisícům

Zloděj se do ordinací žatecké polikliniky vypravil přes poledne, když byli lékaři a sestry na obědě. Vloupal se k jednomu specialistovi a k praktickému lékaři. Dovnitř se dostal dveřmi, které vedou do čekárny – vypáčil u nich zámek. Vůbec mu nevadilo, že kdykoliv může přijít nějaký pacient, který je objednán na odpoledne, a při činu ho přistihnout. Podle okradených lékařů musel lapka ordinace „vybílit“ během pár minut.

Lup, který si pachatel nakonec odnesl, přitom nebyl vůbec velký. Riskoval kvůli pár tisícikorunám. „Pachatel odcizil z pokladny a příručních trezorů peníze. Další škodu způsobil, když poničil zásuvky, kde kořist byla. Celková škoda byla vyčíslena na 12 250 korun,“ informovala mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

„Nám konkrétně ukradl dva tisíce dvě stě padesát korun, vypáčil stůl a sestře sebral kabelku, kde měla hotovost, mobil a klíčky od auta,“ konkretizovala Deníkem oslovená lékařka, co se ztratilo z její ordinace.

Policie po pachateli začala pátrat. Okradená lékařka se domnívá, že zloděje či jeho tipaře možná viděla.

„Viděla jsem muže, který na chodbě zkoušel, jestli jsou zavřené dveře. Když mě spatřil, tak dělal, že telefonuje s manželkou. Asi bych ho poznala, ale těžko říct, jestli to byl právě pachatel,“ doplnila žena.