Za mřížemi nakonec skončil 21letý mladík z Teplicka, který má kromě série případů vloupaček do motorových vozidel na svědomí i krádeže vloupáním do zahrad v Žatci.

V průběhu května a června v Žatci spáchal nejméně třicet skutků krádeží. Většinou se násilným způsobem vloupával do osobních vozidel Peugeot, Citröen, Škoda Felicia a Fabia, Fiat, Renault, VW a Seat.

Kradl z nich hlavně autorádia, navigace, mobilní telefony, peněženky, doklady a podobné věci. Svým jednáním způsobil škodu za celkem 45 tisíc korun. Policejním komisařem byl tedy obviněn z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a byl vyšetřován na svobodě.

Pár dní po obvinění začala nová šňůra

Místo toho, aby si vzal mladík z předešlého jednání ponaučení a trestné činnosti se vyhýbal, však za několik dní začal krást znovu. Koncem července a začátkem srpna jej opět v Žatci zlákala zaparkovaná auta. V ulici Třebízského se například vloupal do vozidla Škoda Felicia, ze kterého ukradl flash disk a drobné mince. V ulici Podměstí se pokusil vloupat do vozidla stejné značky, což se mu nakonec nepodařilo, a ve Sládkově ulici si vyhlédl zaparkovaný vůz Fiat Ducato. Z něj nakonec nic neodcizil, ale vloupáním poškodil zámek a přihrádku u spolujezdce.

Brambory, oblečení, sekačka, svítidla…

Další trestnou činnost páchal s o rok starším komplicem ze Žatce. Společně začátkem srpna vnikli na zahradu v žatecké ulici U Oharky, vykopali a odcizili cca 60 kg brambor a jeho komplic se následně vloupal i do tamní chatky. Prohledal ji a ukradl oblečení, nádobí, rádio, strunovou sekačku a další věci.

O několik dní později se společně vloupali do další zahrady, tentokrát v Denisově ulici. Do přinesené sportovní tašky začali ukládat solární svítidla, přičemž byli vyrušeni majitelem zahrady. Oba tak skončili v rukách policistů. Celková škoda včetně předešlých skutků se vyšplhala na cca 70 000 Kč.

Zatímco starší komplic si vyslechl obvinění a byl propuštěn na svobodu, uvedený 21letý mladík skončil v policejní cele a komisař služby kriminální policie a vyšetřování na něj podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Soud vazbu uvalil a nenechavý mladík se již nachází za mřížemi.

(jst)