Muž z Mostu se specializoval na krádeže jízdních kol ze sklepů bytových domů. Na lup většinou vyjížděl do Loun a v jednom prokázaném případě i do Žatce. Nakradl bicykly za více než 100 tisíc korun. Policisté po něm pátrali zhruba půl roku a nakonec byli úspěšní a v srpnu ho zadrželi.

Potvrdila to v pátek 21. srpna Jaromíra Střelcová, mluvčí Policie ČR Louny. „Muž na Lounsku vykrádal kočárkárny a sklepy od letošního února. Trestnou činnost páchal převážně v lokalitách lounských sídlišť a v jednom případě zavítal i do sklepních prostor obytného domu ve Svatováclavské ulici v Žatci," upřesnila Jaromíra Střelcová.

Podle ní má na svědomí v okrese Louny nejméně osm skutků, které mu prokázali kriminalisté. Odcizil bicykly různých značek, některé včetně bohaté výbavy. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 109 682 Kč.

„Kriminalistům se po půlročním úsilí podařilo pachatele vypátrat a zadržet. Jde o 31letého muže z Mostu. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování ho už obvinil z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody," potvrdila pro Deník lounská policejní mluvčí.