Na balkon v devátém patře neváhali šplhat mladíci, kteří se rozhodli ukradnout dětské jízdní kolo. Bicykl následně vyměnili za marihuanu.

Případ se stal v Litvínově na Mostecku. Čtveřice zlodějíčků ve věku 19 až 22 let si lup vyhlédla na balkoně panelového domu. I když byla lodžie na chodbě zamčená, chmatáci si poradili. „Sešli o patro níž a dva z nich odtud vyšplhali na horní balkon, odkud následně odcizili dětské kolo za 12 tisíc korun,“ popsala krádež mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Jeden z lapků poté ještě ukradl další bicykl, který zahlédl na chodbě před bytem, kde byl se svojí kamarádkou na návštěvě.„Obě kola skončila u muže z Lounska, který čtveřici dal výměnou za lup marihuanu,“ uvedla dále Světláková.

Ukradená jízdní kola se policistům najít nepodařilo. Mladí zloději nicméně už nyní čelí obvinění z trestného činu krádeže. Dealera z Lounska, který jim poskytl konopí, vyšetřovatel obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Policie mimo jiné zjistila, že muž z Lounska jede ve větších drogových kšeftech. Zdokumentovala více než 200 případů prodeje drog. „Muž zásoboval toxikomany nejen marihuanou, ale i pervitinem. Drogu prodával loni i předloni v Mostě. Se zájemci se scházel většinou na ulici,“ doplnila Světláková.