Zahradní technika, elektrické či ruční pracovní nářadí jsou stále v hledáčku zlodějů, neboť jsou si vědomi, že jej následně mohou dobře zpeněžit. Věci nejčastěji prodávají do zastaváren, bazarů, ale odběratele mají třeba i mezi štamgasty v hospodách. K případům těchto krádeží, ať už z rekreačních objektů, zahradních chatek, kůlen či garáží, vyjíždějí policisté poměrně často. Právě tato majetková kriminalita zaujímá nemalé číslo v policejních statistikách.

Mezi poslední patří i případ krádeže věcí z objektu jednoho domu v Oboře na Lounsku. Dosud nezjištěný pachatel se vloupal do sklepa, odkud odcizil elektrický vysoušeč, a dále do stodoly, ze které si přisvojil motorovou sekačku na trávu, elektrickou pilu, centrálu a různé drobné nářadí. Svým jednáním tak způsobil škodu za 30 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Zloděj způsobil škodu za 50 tisíc

Další případ šetřili lounští policisté i v blízkých Černčicích. Zatím nevypátraný zloděj překonal oplocení rodinného domu, vnikl na pozemek a poté do garáže, odkud měl přístup do prostor obytného domu. Z objektu si odnesl různé zahradní a dílenské nářadí. Poškozeném tím způsobil škodu za bezmála 50 000 Kč. I tuto věc šetří policisté jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

V minulých dnech policisté vyjížděli i do obce Letov na Podbořansku, odkud byla z jednoho rekonstruovaného objektu odcizena železná míchačka na beton. Poškozená firma v tomto případě škodu vyčíslila na 6 000 Kč. Případ policie šetří jako krádež, ve věci zahájila úkony trestního řízení a po pachateli pátrá.

(jst)