Během uplynulých vánočních svátků vyjížděli policisté v okrese Louny nejčastěji k vykradeným vozidlům, různým vloupačkám a krádežím.

Ještě těsně před Štědrým dnem vykradl neznámý pachatel před prodejnou Penny Market v lounské ulici Josefa Fouska zaparkované osobní vozidlo Škoda Felicia. Odcizil z něj odložený batoh s obsahem včetně dokladů. Svým jednáním tak v tomto případě způsobil škodu za 1 550 Kč.

Další vloupačky do aut se odehrály v době od 25. do 26. prosince v Žatci. Ve Svatováclavské ulici vnikl dosud nezjištěný pachatel do vozu Ford Tranzit Connect a odcizil různé nářadí. V ulici Boženy Němcové se vloupal do auta VW Caravele, z něhož odcizil autorádio s navigací a v ulici Podměstí si vyhlédl zaparkovaný vůz Škoda Octavia. V tomto případě se předmětem jeho zájmu stala navigace a rybářské křeslo. Celková škoda u těchto tří případů byla odhadnuta na 39 100 Kč.

Mizely věci z aut i celé vozy

O víkendu oznámil vloupání do osobního automobilu majitel vozu zn. Škoda Octavia. Nezjištěný poberta se do něj vloupal v žatecké ulici U Jezu a přisvojil si autorádio s přehrávačem CD, navigaci a desky s různými doklady od vozidla. Způsobená škoda činí 6 400 Kč.

Policisté šetří rovněž vloupání do vozidla Renault 19 v Černčicích u Loun. V tomto případě si neznámý pachatel odnesl z auta elektrické míchadlo, čímž způsobil škodu za 4 200 Kč.

Policisté kromě vloupání do vozidel šetří i krádeže celých automobilů. O víkendu byl v žatecké ulici U Jezu odcizen zaparkovaný vůz Škoda Octavia v hodnotě cca 45 000 Kč a v Podbořanech policisté šetří krádež motorového vozidla zn. Alfa Romeo. V tomto případě činí škoda 15 000 Kč.

Všechny případy policisté šetří, zahájili úkony trestního řízení a po pachatelích pátrají.

Krádeže nářadí

Útoky různých nenechavců během vánočních svátků se netýkaly jen aut, ale také rozestavěných domů. V minulých dnech policisté vyjížděli do obce Minice, odkud bylo nahlášeno vloupání do jednoho rekonstruovaného domu. Neznámý poberta tam odcizil různé nářadí, kliky a dveře. Svým jednání tak způsobil škodu přes 20 000 Kč.

Do rozestavěného domu se dosud neznámý pachatel vloupal i ve Staňkovicích. Z objektu si odnesl zejména elektrické nářadí, čímž způsobil škodu přesahující 10 000 Kč. Policisté oba případy šetří jako trestné činy krádeže a po pachatelích pátrají.

(jst)