Pracovní nářadí, zahradnické náčiní, různý elektromateriál a jiné věci jsou žádanou kořistí zlodějů. Mají totiž zájemce, kteří rádi laciné kradené věci koupí.

Podle Jaromíry Střelcové z lounské policie se zloději za lupem vydávají hlavně do zahrádkářských kolonií, osad či rekreačních objektů, aby z jejich kůlen nebo dílen věci odcizili.

V posledních dnech šetřili policisté v Lounech dva takové případy. Z neděle na pondělí 9. května vnikl dosud nezjištěný poberta na oplocený pozemek jedné zahradní chaty v kolonii U Koníčkářů a z kůlny odcizil elektrické kabely a vrtačku. Škoda byla v tomto případě odhadnuta na 3200 Kč. O den později kradl neznámý pachatel pro změnu v zahrádkářské kolonii Na Losech. Vnikl do chaty a odnesl různé elektrické nářadí v hodnotě 13 000 Kč. Oba případy policisté šetří jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody, po pachatelích pátrají.

Podle posledních dostupných oficiálních statistik za leden až březen letošního roku v lounském okrese z celkem 185 krádeží vloupáním bylo 128 vloupání do různých drobných objektů, jenom 15 připadalo na vloupání do rodinných domů, 10 do chat a 6 do bytů.