Gang vykrádající palivo ze zaparkovaných autobusů v Kozlech a Panenském Týnci trápil majitele vozů několik týdnů. Policii se nejprve podařilo zajistit jednoho z pachatelů, krádeže však neustaly. „V minulých dnech v rukou policistů skončili v této věci další čtyři spolupachatelé ve věku 20 až 33 let, převážně z Mostecka," uvedla Jaromíra Střelcová, mluvčí lounských policistů.

Parta vysávala z nádrží desítky litrů, majitelům způsobila škody za více než dvanáct tisíc korun. Je však možné, že s postupujícím vyšetřováním tato suma ještě naroste. Kriminalisté muže stíhají na svobodě, zpovídat se budou z trestného činu krádeže.

Další „naftaři"

Na naftu z nákladních automobilů se zaměřila i čtveřice zlodějů z Karlovarska. Také oni neváhali dojet si pro kořist do jiného okresu. Přilákal je náklaďák zaparkovaný ve Vroutku na Podbořansku.

V noci z neděle na pondělí 28. ledna se jeden z lapků přikradl k nádrži a odčerpal dvě stě litrů. Pro připravené kanystry si přijeli další tři muži, naložili je do auta a odjeli směrem na Lubenec a Karlovy Vary. Po cestě je však stavěla hlídka policistů a po chvíli vyšlo jejich nekalé jednání najevo.

Pachatele ve věku mezi čtyřiadvaceti a pětatřiceti lety převezli na služebnu, kde jim sdělili podezření z trestného činu krádeže. Vyšetřování pokračuje na svobodě.