Demolice proběhla okolo 22:30 místního času (04:30 SELČ), napsal deník The New York Times. Místní činitelé předtím vyzvali obyvatele okolních domů, aby zůstali ve svých bytech a chránili se tak před případným oblakem prachu.

Ihned po zbourání zbytku komplexu Champlain Towers South byl v plánu úklid sutin s cílem umožnit návrat k pátrací operaci a zahájit prohledávání podzemních garáží.

Zřícený dům na Floridě
V troskách domu na Floridě byla nalezena další oběť. Desítky lidí se pohřešují

Práce byly kvůli obavám o bezpečnost přerušeny už v sobotu. Záchranáři předtím hlásili, že ve stále stojící části budovy se zvětšují praskliny, znepokojoval je také sloup, který z ní visel.

Tropická bouře Elsa

K Floridě se navíc žene tropická bouře Elsa, která už napáchala škody ve vícero karibských státech. Podle posledního hlášení amerického Národního hurikánového centra Elsa zasáhne Floridu v noci na středu, přičemž by se ale Miami a jeho okolí živel vyhnul.

Zřícený dům u Miami na Floridě na snímku z 24. června 2021
Zřícený dům na Floridě si vyžádal jedenáctou oběť. Stále se pohřešuje 150 lidí

Činitelé okresu Miami-Dade County stále živí naděje, že trosky Champlain Towers South mohou i více než deset dní po částečném kolapsu budovy skrývat přeživší. Od konce prvního dne záchranné akce ovšem týmy na místě nachází jen mrtvé. Před sobotním přerušením pátrání počet potvrzených obětí narostl na 24, dalších 121 lidí se pohřešovalo.