Nejen Zwinger či drážďanský Rezidenční zámek, ale například i drážďanské kasematy Festung Dresden (nacházející se pod Brühlovou terasou vedle postranního vchodu do galerie Albertinum), zámecký park Pillnitz, zámek Moritzburg s novou výstavou o filmu Tři oříšky pro Popelku, zámek Weesenstein nebo pevnost Königstein. Všechny tyto památky zvou k zimní návštěvě v mnohdy velmi romanticky zasněžené kulise okolní krajiny. Otvírací doby jsou někde sice kratší než v letní sezoně, ale většina památek je přesto otevřena denně.

Výhodná vstupenka do muzeí a galerií

Celoroční vstupenka do všech čtrnácti muzeí a galerií Státních uměleckých sbírek Drážďany je skvělou příležitostí jak si cenově výhodně a hlavně pohodlně a bez spěchání prohlédnout světově významné sbírky umění.

S touto vstupenkou máte přístup na všechny výstavy umění ve Zwingeru, na všechny výstavy moderního umění v Albertinu a v budově Lipsiusbau, na veškeré výstavy v Rezidenčním zámku (kromě Historické Zelené klenby), včetně výstupu na zámeckou věž Hausmannsturm v letní sezoně a včetně sbírek pokladů v Nové Zelené klenbě či v Turecké komoře. V Sasku tato vstupenka platí také do vlastivědného muzea v Herrnhutu a do muzea GRASSI v Lipsku. Celoroční vstupenka je pro milovníky umění nepochybně také vhodným dárkem. Platí dokonce i na veškeré dočasné a speciální výstavy ve všech zmíněných institucích, je nepřenosná na jinou osobu a je nutné na ní vyplnit jméno a datum narození. U vstupu platí pouze s platným cestovním pasem či občanským průkazem. K dostání je například u pokladny ve Zwingeru, v Rezidenčním zámku či v Albertinu.

Děti a mládež do 16 let mají do jmenovaných muzeí a galerií po předložení pasu či občanky vstup zdarma.

Bruslení na nádvoří

Každoročně se dá v Drážďanech bruslit přímo v centru města. Například letos již jedenáctým rokem na barokním nádvoří hotelu Taschenbergpalais Kempinski. Každoročně se tento palác promění v nejkrásnější lední dráhu celého Německa. Vloni si sem přišlo zabruslit celkem 20 tisíc návštěvníků. K dispozici je občerstvení a půjčovna bruslí.

Zhruba v polovině října začíná každý rok v Drážďanech také bruslařská sezona na zimním stadionu EnergieVerbundArena ve sportovním areálu Ostragehege. Oblíbené jsou zejména sobotní diskotéky na ledě od 19.30 do 22.30 hodin.

Užitečné informace

Weesenstein
Otevřeno: denně kromě pondělí, od 10.00 do17.00 hodin

Moritzburg
Otevřeno: do 26. února v úterý až neděli od 10.00 do 17.30 hodin

Drážďanské městské kasematy Festung Dresden (vchod vedle Albertina)
Otevřeno: denně od 10.00 do16.00 hodin

Zámecký park Pillnitz
Otevřeno: denně otevřen jen park od 6.00 hodin do setmění
Více na: www.schloesserland-sachsen.de (CZ / DE / EN)

Celoroční vstupenka do muzeí a galerií
Platí ve 12 drážďanským muzeích (například Zwinger, Albertinum, Rezidenční zámek Residenzschloss (s výjimkou Historické Zelené klenby), Lipsiusbau naproti Albertinu, Japonský palác, vlastivědné muzeum v Drážďanech)
Platnost: 365 dní od data zakoupení
Cena: 40 eur
Více na: www.skd.museum/ (DE)

Bruslení na nádvoří Taschenbergpalais Kempinski

Taschenberg 3, 01067 Dresden
Otevírací doba: do 27. ledna pondělí pátek od 15.00 do 22.00 hodni
sobota, neděle a svátky od 15.00 do 22.00 hodin
20. ledna zavřeno
Vstupné: 5 eur, děti do 12 let 2,5 eura, o svátcích a víkendech 7 eur, děti do 12 let 3,5 eura
Vypůjčení bruslí: 3,5 eura
Více na: www.dresden.de/eislaufen a www.kempinski.com (DE)