Sportoviště u městského koupaliště v Žatci postaví společnost Silnice group. Radní její nabídku vyhodnotili jako nejlepší. O zakázku města v hodnotě 15,5 milionu korun usilovalo celkem osm firem, jediným kritériem ve výběrovém řízení byla cena.

Kolik nabídl vítěz tendru a jak vysoké byly ostatní nabídky, žatecké radnice zatím nezveřejnila. „Vzhledem k zákonným požadavkům a lhůtám nemůžeme zatím zveřejňovat detaily výběrového řízení. Kompletní hodnocení včetně cen bude možné zveřejnit v druhé polovině března,“ sdělil místostarosta Žatce Jan Novotný s tím, že nabízená cena vybraného uchazeče je nižší, než částka 15,5 milionu korun, která je na akci vyčleněna v rozpočtu města.

Na novém sportovišti má být hřiště na hokejbal, dvě víceúčelová hřiště pro míčové sporty, minigolf, kolem má vést in-line dráha. Stavba nového sportoviště má začít na jaře a skončit během podzimu. Nový sportovní areál naváže na sousední koupaliště, kde probíhá rozsáhlá rekonstrukce za 150 milionů korun. Hotové přestavěné koupaliště má být otevřeno pro veřejnost už letos na začátku léta.

Společnost Silnice group, která sportoviště postaví, vznikla v květnu 2008 ze společnosti Silnice Žatec. V poslední době postavila například továrnu firmy Panasonic v průmyslové zóně Triangle nebo se významně podílí na výstavbě a rekonstrukci silnic v regionu.