Na jaře došlo k částečné rekonstrukci bývalé administrativní budovy ČSAD a v jejím přízemí byla otevřena prodejna obuvi Baťa. Práce se nyní přesunuly do zadního traktu objektu, kde má vzniknout prodejna občerstvení. Intenzivně se pracuje také na druhé straně nádraží, kde se mění bývalý sklad drogerie na hotel Černý orel.

Podle slov Jana Greisigera, ředitele pražské realitní a developerské společnosti Rent point, která vlastní obě budovy, probíhá přeměna objektu na hotel podle plánu. „Chtěli bychom otevřít a zahájit alespoň částečný provoz na přelomu roku. V tu dobu by měla být hotová restaurace a pokoje se sedmdesáti z celkových 120 lůžek,“ sdělil Deníku.

V hotelu by podle jeho slov měla být restaurace v zámeckém stylu se zaměřením na jídla ze zvěřiny. V současné době jsou na budově nová okna, pracuje se na rekonstrukci střechy a fasády. Na ní se už částečně objevily ozdobné prvky. „V rámci rekonstrukce budovy bychom jí chtěli dát podle fotografií z muzea původní historický ráz. Na fasádě by například měly být výklenky se sochami a veškeré ozdoby, které budova měla v době vzniku zhruba před dvěma sty lety,“ popsal J. Greisiger.

Objekt budoucího hotelu stojí v prostoru mezi Komerční bankou a rovněž zdevastovaným objektem Střelnice. I ta by se po letech chátrání měla dočkat brzy rekonstrukce a využití. Budovu totiž koupila minulý měsíc od konkurzního správce společnost Vodohospodářské stavby Teplice. Podle jejího generálního ředitele společnosti Oldřicha Řáhy se připravují plány na její využití. Objekt je ve velmi špatném stavu, po letech chátrání z ní zbyly prakticky jen obvodové zdi a část střechy.