Děti se v bazénu při Základní škole Jižní jen tak zase nevykoupou. Od jara minulého roku je kvůli svému špatnému technickému stavu zavřený a zůstane tak minimálně ještě několik měsíců.

Rekonstrukce měla začít už tento měsíc. Radnice ale zrušila výběrové řízení na firmu, která pro město práce provede. Rekonstrukce se tak odsouvá. A vypadá to, že do konce tohoto roku opravený bazén otevřen nebude. „Ve výběrovém řízení na zhotovitele přišla pouze jedna nabídka, tak nám nezbylo nic jiného, než výběrové řízení zrušit a vypsat znovu," sdělil Jan Novotný, místostarosta Žatce.

Nová soutěž

V novém výběrovém řízení mají firmy možnost podat přihlášku do 19. září. Práce tak začnou nejdřív v říjnu.

Bazén ve škole je v tak špatném stavu, že statik loni zakázal jeho provoz a nařídil vypuštění vody. Provoz čtvrt století starého bazénu doprovázely problémy už v minulých letech; město dalo do jeho oprav několik milionů korun. Statický stav železobetonové vany se ale zhoršil natolik, že nezbylo nic jiného, než jej uzavřít. A přistoupit k jeho celkové rekonstrukci, která má podle projektu vyjít na přibližně deset milionů korun. Hlavní část rekonstrukce spočívá v osazení nerezové vany do současného betonového bazénu. Zároveň se provede částečně oprava a výměna rozvodů kanalizace, topení a vzduchotechniky a nové osvětlení.