364 aktivních obyvatel Loun se zapojilo do pátého ročníku Běhu naděje, který se tam uskutečnil vpolovině září. A dá se říci, že byl velmi úspěšný. Tento počet účastníků totiž město na Ohři zařadil na sedmé místo z do té doby proběhlých padesáti akcí v celé zemi.

Informují o tom oficiální stránky Běhu naděje. Nutno ovšem dodat, že výsledky z několika z nich ještě nebyly započteny. Dařilo se i finančně výtěžek činí 23056 korun, což je do té doby třetí nejvyšší částka letoška v rámci republiky. Lepší byli pouze v Praze 9 a ve Dvoře Králové nad Labem.

Běh naděje je volným pokračováním oblíbeného Běhu Terryho Foxe. Účelem této charitativně sportovní akce je získat prostředky na výzkum rakoviny, vyjádřit solidaritu s nemocnými a v neposlední řadě udělat něco pro své zdraví. Na trať ulicemi Loun, kterou je možné zdolat i prostou chůzí, se vydali rodiče s ratolestmi a kočárky, v další kategorii pak i běžci. Delší trasa byla připravena pro cyklisty. Akci pořádaly TJ Sokol Louny a ZŠ J. A. Komenského.