Pobavit se, přispět nějakou korunou, pomoci dobré věci, poslechnout si dobrou muziku… Do Prahy, na už patnáctý ročník Běhu pro Paraple, který pomáhá vozíčkářům, se v neděli 8. června vydala i řada lidí z Loun nebo ze Žatce.

Na charitativní akci dorazily stovky běžců z celé republiky. Velká vedra neodradila ani řadu lidí z regionu od víkendového výletu do Prahy, do Letenských sadů, kde se konal patnáctý ročník oblíbené akce. „Když lidi přesvědčíte o tom, že jsou peníze na dobrou věc a že je nikdo nerozkrade, pak se najde spousta těch, kteří jsou ochotni přispět," potěšila obrovská účast Zdeňka Svěráka, patrona Centra Paraple i běhu.

„Jsem rád, že jsme se tu opět sešli, že opět pomůžeme dobré věci. Neváhejte a pojďme si zaběhat," lákal účastníky Zdeněk Svěrák. A tento umělec zvláště srdečně vítal právě návštěvníky ze Žatecka a okolí. Vždyť tam, před svým odchodem do Prahy, několik let učiteloval, narodily se mu tam i obě děti.

Běžci získali i cenné autogramy

Setkání Běhu pro paraple.Na startovní listině byli lidé z Loun i ze Žatce, někteří využili i příležitosti a nasbírali pár vzácných autogramů. Při Běhu pro Paraple bylo možné potkat kromě Zdeňka Svěráka, který s každým ochotně promluvil, třeba také Jaroslava Uhlíře, Miroslava Táborského, Petra Brucknera a další. O doprovodný kulturní program se postaral Tomáš Klus nebo kapela Čechomor.

Stometrový Běh pro Paraple může absolvovat prakticky každý. Děti, firemní kolektivy, muži, ženy, senioři, postižení, ti všichni podpořili dobrou věc. Všechny vybrané peníze ze startovného a dobrovolných příspěvků jdou na podporu Centra Paraple.

Centrum pomáhá pacientům po úrazu míchy po fyzické i psychické stránce a vrací je zpět do života.