Ledním bruslařům sezona na zimním stadionu v Lounech již skončila. Plochu budou ale moci sportovci využívat i v dalších měsících. Za pár dní se stadion otevře pro inlinisty – bruslaře na kolečkových bruslích.

Stadion se po krátké přestávce znovu otevře 1. dubna. „Cena pronájmu pro in-line hokej je 550 korun za hodinu, pro in-line bruslaře pak 10 korun. Přesné hodiny veřejného bruslení nebudeme, po zkušenostech z minulých let organizovat, každý zájemce může přijít kdykoliv v průběhu všedního dne, v době od 8 do 15 hodin, a po zaplacení výše uvedené částky si může na ploše zabruslit. Pokud by chtěl někdo plochu využít o víkendech či v jiný čas, musí si předem u nás pronájem projednat,“ uvedl Zdeněk Slavíček, jednatel firmy MZSL s.r.o. Louny, jež má stadion v nájmu.

Zimní stadion, který je jediný v okrese, v zimních měsících navštěvují tisíce lidí. Od září do března tam zavítalo bezmála šest tisíc lidí. Stadion využívají i školy v rámci tělesné výchovy, zamluvily si dvě stě hodin. „V rámci výuky se tu vystřídalo 3 954 dětí. Hojně byl stadion v tomto období využíván i k rekreačnímu hokeji, celkem si rekreační hokejisté pronajali stadion v rozsahu 652 hodin,“ vypočítává Z. Slavíček.

Stadion čeká údržba chlazení

Stadion také čeká údržba. „Většina akcí nebude nijak viditelná, protože se vesměs bude jednat o údržbu a opravy technologie chlazení, což je ale časově hodně náročné. Plánujeme též výměnu části mantinelů, včetně okopových lišt, protože ty původní jsou staré již 14 let a za tu dobu se samozřejmě opotřebovaly. Musíme též přistoupit k obměně zásobníku na teplou vodu a v neposlední řadě též k dokončení opravy oplocení areálu stadionu. To vše by mělo vyjít na zhruba 450 tisíc korun,“ doplnil Z. Slavíček.