Neustálé stesky na nedostatek peněz, krize ve stavebnictví. Podobné nářky slýcháme už dlouhé měsíce. Krize ale přece jen jedno odvětví, zdá se, minula. Nebo ho zasáhla jen okrajově. Lidé pořád sní o bydlení ve vlastním rodinném domku a tento sen si plní. Pozemky ve městech okresu Louny jsou vždy rychle rozebrány.

Zatímco nové byty se prakticky nestavějí, nové domky rostou jako houby po dešti. Své o tom vědí například v Podbořanech. Už několik let se tam vždy po parcelách, které nabízí město, jen zapráší. „Všechny stavební pozemky, které nabídneme, jsou prakticky hned rozebrané. Těší nás zájem stavebníků,“ říká na dotaz Deníku starosta Podbořan Radek Reindl. „Letos nabídneme další pozemky, tentokrát v kasárnách. Ceny by opět měly být příznivé,“ slibuje.

Pozemky se v Podbořanech v minulých letech nabízely v lokalitě Mariánská, za střední odbornou školou, teď se budou prodávat hlavně pozemky v bývalém vojenském areálu.

V Žatci se staví hlavně na soukromých pozemcích. Stavebníci nové domy budují stadionu Flora, nedaleko vojenské posádky, při cestě do Bezděkova nebo směrem na Záhoří. Město mělo několik let problémy prodat stavební parcely na Kamenném Vršku, ale hlavně kvůli příliš vysoké ceně. Po zlevnění se i tady ukázal zájem. „V Žatci je zájem o stavební parcely pro rodinné domy, lidé se po nich neustále ptají,“ potvrdil i místostarosta Žatce.

Ty, kteří uvažují o stavbě domku, tak musela potěšit i nedávná zpráva, že soukromý investor chce u nedostavěné školy v Žatci vytvořit právě také několik parcel.

Čtěte také: Nové byty jsou příliš drahé a není o ně zájem