Budoucí kruhový objezd na Suzdalském náměstí, komplikované blokové čištění ulic, zavádění zubní pohotovosti, oprava zimního stadionu – taková témata zajímala v pondělí 5. května čtenáře, kteří se zúčastnili internetového on–line rozhovoru s Janem Čermákem, místostarostou Loun.

K zubní pohotovosti přišly hned dva dotazy. „Myslíte, že se se zubními lékaři dohodnete na střídání ve víkendových službách, když s praktickými lékaři při ,normální´ pohotovosti to byl takový problém?“ ptal se Jiří Klečka z Loun. „Zubní pohotovost v Lounech určitě chceme zavést, i kdyby to mělo trvat trochu déle. Žádám všechny o trpělivost,“ uvedl Jan Čermák.

Momentálně v okrese Louny není o víkendu žádná zubní ordinace v provozu a pacienti s akutními bolestmi musí cestovat do Záluží mezi Mostem a Litvínovem.

Kruhák na Suzdalu?

Další čtenář se ptal, proč město chce stavět další kruhový objezd v Lounech – na Suzdalském náměstí. Proč prostor nemůže zůstat, tak jak vypadá teď, a zda objezdů v Lounech už není moc.

„Suzdalské náměstí je nebezpečnou křižovatkou. Kruhový objezd by byl posunut oproti dnešnímu křížení více k Žatecké bráně, ale naplnění záměru ještě nějakou dobu potrvá, určitě několik příštích let,“ odpověděl Jan Čermák.

Další čtenáři se zajímali o budování stezky pro vyznavače kolečkových bruslí, o zmatky kolem blokového čištění, o drahé poplatky za parkování.

Celý rozhovor s Janem Čermákem si můžete přečíst ZDE.