Připravit balíček, který bude atraktivní pro turisty a přiláká je na dvoudenní výlet do regionu, chtějí města Žatec, Kadaň, Klášterec nad Ohří a Louny. Dohodli se na tom na včerejším setkání. Zástupci měst a tamních informačních center se sešli na žatecké radnici. Jednalo se o první schůzku s nabídkou konkrétní spolupráce.

„Dohodli jsme se na výhledové spolupráci, prvním počinem bude výměna informačních materiálů mezi jednotlivými městy, tak, aby když přijde turista do Žatce, abychom ho mohli nasměrovat také na zajímavá místa v okolí,“ sdělil Jan Novotný, vedoucí žateckého infocentra. „Chtěli bychom rozhýbat spolupráci, vnést do ní systém. Toto setkání má být víceméně takovou burzou nápadů,“ přidal se zástupce žateckého starosty Aleš Kassal.

Nabídka cestovkám

Nejvíce si zástupci měst slibují od balíčku, který budou nabízet cestovním agenturám. „Uspořádáme další pracovní schůzku, kde vybereme zajímavosti z našich měst a dohodneme se na tom, jakým způsobem se budeme prezentovat jako celek. Výsledkem by měl být například jednodenní až dvoudenní výlet, který by přilákal skupinové zájezdy,“ pokračoval vedoucí žateckého infocentra s tím, že individuální turisty se Žatci daří lákat, rezervy jsou u větších zájezdů.

Výsledný produkt bude představen tisku i zástupcům cestovních agentur v Praze. „Začátkem února budeme celý týden ve speciálním informačním centru Czech turismu, které se specializuje na nalákání turistů na poznávání jiných regionů, než je Praha a budeme představovat naší společnou prezentaci,“ dodal Jan Novotný.