Projekty byly vybrány na základě doporučení elektrárny v Počeradech správní radou Nadace ČEZ. Mezi obdarovanými je například obec Líšťany, která od Nadace ČEZ dostala 100 tisíc korun. Peníze použije na opravu střechy hasičské zbrojnice. Stejnou částku dostal Atletický sportovní klub ELNA Počerady na Memoriál Karla Raise a Spolek pro záchranu kostela Svatého Bartoloměje ve Smolnici na pokračování rekonstrukce této památky.

Symbolicky šek Nadace ČEZ v hodnotě 50 tisíc korun převzali i rybáři z Postoloprt, kteří v rámci projektu Losos 2000 už několik let napomáhají návratu této ryby do českých řek. „Peníze použijeme na nákup krmiva a vitamínů v rámci chovného programu této ryby,“ uvedl Jan Dittrich, hospodář postoloprtské rybářské organizace.

Stejnou částku, 50 tisíc korun, dostala i Dětská psychiatrická léčebna v Lounech. Dovybaví za ně dětské pokoje, herny a dřevařskou dílnu. „Cílem našeho projektu je zpříjemnění léčby, zejména těch prostor, v nichž děti tráví nejvíce svého času. Dalším cílem je pak vytvoření dostatečné zásoby materiálu pro jejich výtvarné aktivity,“ řekla Ivana Schejbalová, ředitelka Dětské psychiatrické léčebny v Lounech. Šek v pondělí v Elektrárně Počerady převzala také Alena Shejbalová, pověřená řízením Základní a mateřské školy v Bitozevsi. „Za 50 tisíc korun od nadace dovybavíme tři naše učebny vhodným nábytkem a pomůckami,“ sdělila.

Stejnou sumu dostala i Základní a mateřská škola v Bečově na Mostecku, 25 tisíc pak Střední odborná škola technická a Střední odborné učiliště v Lounech na svůj projekt vzdělávání seniorů. Kromě ASK ELNA Počerady Nadace ČEZ podpořila i další sportovce z Lounska. Fotbalový klub Louny dostane 50 tisíc korun na nákup sportovního vybavení pro osm mládežnických družstev a vybavení počítači.

Třetím obdarovaným sportovním klubem jsou lounští hokejisté. ČEZ jim dá 50 tisíc korun. „Klub žádal o příspěvek na podporu výchovy talentované hokejové mládeže. Zlepší tím vybavenost mládežnických družstev a tím zamezí možnosti vzniku zranění v důsledku používání nekvalitní výstroje,“ uvedl Ota Schnepp, mluvčí skupiny ČEZ pro severní Čechy. Šek na největší sumu peněz. 150 tisíc korun, převzala obec Polerady na Mostecku, ležící jen kousek od Elektrárny Počerady. Peníze použije na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukce vybraných komunikací.