Louny zažily rušný den, v areálu nemocnice se pohybovalo několik desítek po zuby ozbrojených a zakuklených policistů. Na střeše budov bylo vidět vykukující hlavně zbraní odstřelovačů.Ve čtvrtek 26. ledna v odpoledních hodinách přepadli pachatelé poštovní úřad a při útěku zajali rukojmí. Po honičce se zabarikádovali v budově areálu místní nemocnice.

Pro vyřešení velmi složité situace byla povolána zásahová jednotka krajského ředitelství Policie ČR v Ústí nad Labem. Nejednalo se naštěstí o skutečný zásah, ale jen o výcvik zásahové jednotky policie v reálném prostředí. „Díky správci bývalé nemocnice jsme mohli provést nácvik, který se opravdu podobá skutečné situaci, jež může kdykoliv a kdekoliv nastat,“ uvedl řídící instruktor Milan.

Vyjednavač, zajatci, ostřelovači…

Po příjezdu začali okamžitě pracovat vyjednavači a snažili se s pachateli domluvit. Poté jim poskytli věci, které požadovali - vozidlo a volný odjezd z areálu.Agresivita pachatelů ovšem narůstala a hrozilo, že svá rukojmí zabijí. Proto velitel jednotky rozhodl o provedení zásahu. Jednotka se rozdělila do několika skupin a v součinnosti s odstřelovači vnikla do budovy. Rukojmí se podařilo osvobodit bez zranění.

„Dva pachatelé byly usmrceni a jeden byl zatčen. Vyhodnocení nás teprve čeká, ale podle zatím známých informací zásah dopadl podle našich představ,“ řekl další z instruktorů, Pavel.