Lounský pivovar začne v letě vyrábět osvěžující letní pivo.

O jeho chuti rozhodovali lounští pivaři.

Pivovar uspořádal ve čtvrtek 22. května v tamní hospodě veřejnou degustaci piv. Jedinečné akce ze zúčastnili lidé z ulice, pivovarníci, členové Strany přátel piva i novináři. Celkem ochutnali šest vzorků piv.

Pivo po práci či sportu

Svěží „letní“ pivo bude pomáhat především pro doplnění tekutin a minerálních látek v letním horkém období. Pivovar jej začne prodávat v červnu. „Jeho nižší obsah alkoholu předurčuje toto pivo jako vhodný nápoj třeba při práci na zahrádce nebo po rekreačním sportu,“ uvedl technolog Drinks Union Ondřej Koucký, který veřejnou degustaci řídil.

Pivovar pro degustaci uvařil tři varianty tohoto piva. Svěžest „letního“ piva dotváří různé ingredience koření, který je ovšem v tak malém množství, že nijak chuť nepřebíjí. Jméno nového piva není také ještě známo. Milovníci piva ochutnávali také pšeničné pivo. U obou piv bude konečná podoba chuti přizpůsobena výsledku veřejné degustace.

Čtvrteční výsledek není ještě konečný. „O konečné chuti piva rozhodnou ještě odborné degustace,“ dodal O. Koucký.

Lounský pivovar se v rámci skupiny Drinks Union, která sdružuje ještě pivovary Zlatopramen, Březňák a Kutná Hora, stává specialistou na speciální piva. Již na začátku roku připravil extra hořký ležák 16°, následoval kvasnicový ležák v dubnu a v květnu přišel pivovar s polotmavým májovým speciálem 13°.