Velká přehlídka techniky, vyprošťování z nabouraného auta, záchrana zraněného pomocí vrtulníku, výcvik policejních psů. Nejen to dnes, v sobotu 11. června, přinese osmý ročník Dne záchranářů Ústeckého kraje. Bohatý celodenní program odstartuje v 10 hodin v areálu výstaviště v Lounech. Vstupné je zdarma.

Velká atrakce i pro děti

„Den záchranářů se letos z Děčína přesouvá do Loun, lidé z této části kraje tak mají příležitost přijít se podívat. Bude to velká atrakce i pro děti," láká návštěvníky hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se akce také zúčastní.

Nejlepší z toho, co umějí, předvedou policisté, hasiči, záchranáři i vojáci. K vidění bude lezecká technika hasičů, záchrana v nepřístupném terénu pomocí vrtulníku nebo zásah vojenské policie. V akci bude i speciální řezací a hasicí zařízení Cobra.

V poledne se policejní potápěči ponoří do Ohře pro nevybuchlou munici. Odpoledne v řece vybudují nornou stěnu, která má zachytit škodlivé látky. Připraveny jsou i simulátory a zážitková prevence. Celým dnem bude provázet zpěvák Josef Melen. Zahraje hudební skupina KKB.

„Pokud budou mít další města zájem, mohla by se akce v příštích letech konat i jinde. Jen je potřeba najít vhodné prostory," dodal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.