Letní prázdniny se pomalu blíží a rodiče mají nejvyšší čas si rozmyslet, kam chtějí poslat své ratolesti na letní tábor. Jednou z možností, kde si vybrat tábor, je využít nabídky domů dětí a mládeže (DDM). Ty nabízejí jak pobytové tábory, tak i tzv. příměstské tábory.

Dům dětí a mládeže v Žatci pořádá dva pobytové tábory, ale i příměstský tábor. První tábor je naplánován v termínu 30. června až 12. července, cena 3 700 korun. Děti stráví pobyt v táboře v Žerotíně. „Děti budou ubytovány ve čtyřlůžkových chatičkách. Máme pro ně připravenou celotáborovou hru, soutěže a mnoho dalšího,“ uvedla Ludmila Mašková z DDM Žatec.

V srpnu pak zve žatecký dům dětí na letní tábor Manětín. „Ten se koná od 8. do 21. srpna, cena tři tisíce korun, děti budou ubytovány ve stanech. Na oba dva tábory se mohou zájemci ještě hlásit,“ uvedla Ludmila Mašková. Školáci také mohou využít příměstských táborů. Děti přijdou ráno do domova a vyrážejí na jednodenní výlety nebo je pro ně připraven program. Večer jdou zase domů. Aktivity pracovnice přizpůsobují počasí. DDM v Žatci plánuje, že příměstský tábor poběží po celé prázdniny.

Dům dětí a mládeže Podbořany pořádá dva běhy příměstského tábora v termínech 27. - 31. července a 3. – 7. srpna.

„Ještě jsou nějaká volná místa. Cena za jeden běh je 350 korun, zahrnuje stravné, vstupenky a jízdné. Děti docházejí každý den od 8 do 16 hodin do DDM, kde je pro ně připraven bohatý program. Hrajeme hry, chodíme a jezdíme na výlety. Denně je zajištěn oběd. Jinak je domov otevřen po celou dobu prázdnin mimo prvních 14 dnů, kdy se maluje,“ informovala Hana Ivanovová z DDM Podbořany.

Z Postoloprt opět k moři

Dům dětí a mládeže v Postoloprtech zamíří letos opět k moři. Tábor na chorvatském ostrově Pag je naplánován v termínu 14. – 24. srpna. „Pobyt je určen pro samotné děti i rodiny s dětmi. Cena pro dítě do 12 let je 6 300 korun, pro dospělé 6 500 Kč. Účastníci budou ubytováni v chatkách. Zájemci se mohou ještě hlásit, máme volnou kapacitu,“ sdělila ředitelka DDM Hana Valentová.

V červenci chystá postoloprtský domeček tábor v chomutovského lesoparku. Na přelomu prázdnin pak letní tábor Mšeno u Mělníka. Oba tyto tábory jsou již zcela zaplněny. Na výběru letního tábora by se měli podílet jak rodiče, tak i děti. Zvláště ty by se měly na pobyt těšit a ne mít pocit, že se jich chtějí rodiče v létě zbavit.