Děti z dětského domova v Lounech se stěhují do Žatce. V novém domově se už zabydlelo pět nejmenších dětí. Školáci zůstali v Lounech, kde dokončí školní rok. Pomáhají také se stěhováním svým tetám.

Do Žatce se přestěhuje třináct dětí. „Nyní už u nás pobývá pět předškoláků. Myslím, že stěhování probíhá dobře. Nábytek již mají nastěhovaní a nové bydlení je již pro děti připravené,“ informovala Jaroslava Kohoutová, ředitelka dětského domova. Na děti v Lounech se včera přišli podívat kamarádi a starosta Jan Kerner společně s místostarostou Janem Čermákem. Přišli se s dětmi rozloučit.

Město darovalo dětem 30 tisíc korun na výlet. Děti tak budou moci strávit třídenní poznávací na Královéhradecku. Setkání trochu narušil prudký déšť a návštěvníci se tak museli přemístit do budovy. Děti si zvykají na nové kamarády. „Děti ze Žatce a z Loun se znají z různých výletů. Navíc ještě chystáme menší přivítací posezení pro všechny děti,“ přiblížila Jaroslava Kohoutová.

Budova dětského domova v Žatci prošla nákladnou rekonstrukcí, která si vyžádala investici několik desítek milionů korun. Prostředí se více přiblížilo domácímu typu bydlení. Jednotlivé byty mají tři pokoje, sociální zařízení a kuchyňku.

Radnice se chce s dětmi z domova pěkně rozloučit před stěhováním

Dětský domov z Loun se bude definitivně stěhovat