Obec Liběšice nabízí k prodeji bývalý vojenský areál ve spádových Dobříčanech. V současné době ho má od obce pronajatý společnost, která jej využívá jako sklady pro regály do obchodů. Objevili se ale další dva potencionální zájemci, kteří by areál chtěli využívat.

Zastupitelé proto schválili, že obec vyhlásí záměr jeho prodeje a případně někomu z nich areál prodá. „Kritériem výběru bude cena, podnikatelský záměr a přínos pro obec," vysvětlil Petr Valenta, starosta Liběšic. Podle odhadu činí cena areálu šest milionů korun.

Kromě současného nájemce o areál v Dobříčanech projevili zájem další dva podnikatelské subjekty - jeden by v něm chtěl skladovat potraviny, druhý vyrábět různé druhy houbiček.

Areál v Dobříčanech využívali vojáci jako sklady až do druhé poloviny devadesátých let 20. století, v roce 2004 jej stát bezúplatně převedl na obec. Armáda využívala jako sklady i jiný areál v Dobříčanech - tamní zámek s rozsáhlými pozemky přímo v centru vesnice. V 90. letech zámek změnil několikrát majitele, nakonec jej koupila společnost Benitrans. Ta je od roku 1998 v konkurzu. Na areál zámku byl vydán exekuční příkaz k prodeji nemovitosti. 

Areál je v dezolátním stavu, střecha i zdi zámku se už několikrát zřítily.